vendredi 6 septembre 2013

From Little Acorns Grow

The young rams of this year are now firmly integrated into the group of adults.  I am enjoying immensely their differences and  variations.  A number of them are also quite photogenic, what a pleasure to be able to document them  in all their detail.  The horn shapes and growths this year are also of interest and I will put together a post documenting their changes over the coming months. For now there are a couple of months of rest and recuperation from all the changes within the groups before it will be time to start to consider lambs for next year. Now is a time for reflection on the thoughts and ideas of the last 12 months and the reality of those decisions which will affect my choices for next year.

Les jeunes béliers de l'année sont maintenant regroupés avec les adultes mâles. La douceur et la force, je trouve que les deux sont beaux. Il sera un vrai plaisir à découvrir en chacun leur façon de l'exprimer. Les cornes et leur développement est également à suivre avec intérêt. Les décisions de l'année dernière sont maintenant la réalité. Il est le bon moment pour réflection.

The Ouessant Sheep originates from the island of Ouessant, part of a tiny archipelago just off the north coast of Finistere, Brittany. The island of terror as it was known to some, was swept by the full force of the atlantic’s weather, the hardy sheep adapted to survive on poor grazing from salty clifftop meadows. It was the women of the island that raised the sheep, renowned for their black wool to weave into cloth known locally as berlinge and their meat with its sweet and delicate taste.

La race "Mouton d'Ouessant" est originaire de l’île d’’Ouessant qui fait parti d’un petit archipel au large du Finistère, Bretagne. L’île de l'épouvante comme c'était connu par certains était balayé par les intempéries de l’atlantique, ces moutons rustiques s'adaptaient à survivre sur les pâturages pauvres des falaises salées. C’était les femmes de l’île qui élevaient les moutons réputés pour leur laine noire à tisser « la berlinge » une étoffe régionale et leur viande avec un goût doux et délicat.

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